Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΜΑΡΩ ΤΑΣΙΟΥ ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ




Στις επερχόμενες εκλογές στις 18 Μαΐου στηρίζω τον συνδυασμό «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» με υποψήφιο Δήμαρχο το Παναγιώτη Ταγκαλή και  «κατεβαίνω» υποψήφια μαζί του. Με έναν άνθρωπο με όραμα για το μέλλον του Δήμου μας που παράλληλα είναι και τεχνοκράτης με θετική και συγκροτημένη σκέψη.

Είμαι πεπεισμένη ότι μαζί του θα μπορέσω να συνεργασθώ αποτελεσματικά σε θέματα που αφορούν τη ΔΕ Γαλαξιδίου αλλά και στα θέματα του τουρισμού του Δήμου Δελφών για τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος.

Επέλεξα να θέσω υποψηφιότητα γιατί θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι δυναμικά για το Δήμο μας και για όσα πίστεψα και έκτισα μέχρι σήμερα. Για την υλοποίηση ενός σχεδίου για τη Δ.Ε. Γαλαξιδίου για το οποίο η σύντομη θητεία μου στην αντιδημαρχία, μου επέτρεψε να το κάνω εφαρμόσιμο θέτοντας κάποιες βάσεις κυρίως το τομέα της ουσιαστικής και σταθερής στήριξης δομών πολιτισμού και πρόνοιας αλλά και στο τομέα της εκπόνησης ή ωρίμανσης μελετών.

Παράλληλα θέλω να δω να ολοκληρώνεται το τουριστικό οικοδόμημα που με σχεδιασμό και στρατηγική ξεκινήσαμε να χτίζουμε για όλο το Δήμο μας. Θέλω να είμαι παρούσα και να αγωνίζομαι για την ανάπτυξη μιας ελκυστικής και δυναμικής τουριστικής ταυτότητας του Δήμου μας και για την ανάπτυξη των τουριστικών προϊόντων μας, όπως ο «ορεινός τουρισμός» η «ρουμελιώτικη γαστρονομία» και οι «δρόμοι του ΄21». Θέλω να είμαι εκεί όταν έτοιμοι πια θα ανοίξουμε το κύκλο των επιθετικών ενεργειών δημοσιότητας και επαφών με τα κανάλια διανομής τουριστών, που θα είναι και η μεγάλη πρόκληση.

Νοιώθω την ανάγκη για τη πενταετία που έρχεται να παραμείνω ενεργή και να το «παλεύω» ανάμεσα σε ανθρώπους, που θέλουν και εκείνοι να «το παλεύουν». Με τεχνογνωσία και ευρείες συνεργασίες να δημιουργούμε δράση σε όσο το δυνατόν πιο πολλά επίπεδα ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις εκάστοτε προκλήσεις. Να τρέχουμε μαζί με τις εξελίξεις και όχι πίσω από αυτές.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ



Έκανα τις βασικές μου σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακές σε θέματα Ευρωπαϊκού και  Διεθνούς Δικαίου στο London School of Economics and Political Science (LSE), της Μ. Βρετανίας.

Από το 1992 έως το 2010 ήμουν υπάλληλος του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού. Μέχρι το 2005 ήμουν τμηματάρχης του τμήματος Διακρατικών Σχέσεων & Διεθνών Οργανισμών και από το 2006 προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου.

 Με τις ανωτέρω ιδιότητες διετέλεσα:

-       εκπρόσωπος  στην Επιτροπή Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του  Ο.Ο.Σ.Α. καθώς και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς τουρισμού

-       Πρόεδρος ή μέλος Διακρατικών Επιτροπών Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μέλος σε πολλές Επιτροπές του Υπουργείου Εξωτερικών για τη προώθηση των διμερών σχέσεων της Ελλάδας με άλλες χώρες.

-       Επικεφαλής του Υπουργείου Τουρισμού για τον συντονισμό και υλοποίηση των Ελληνικών προγραμμάτων Αναπτυξιακής Βοήθειας στο Τουρισμό (1997– 2010) και ίδρυση τουριστικών σχολών στο εξωτερικό (Αρμενία, Γεωργία και Αίγυπτο).

-       Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. (Ο.Τ.Ε.Κ.).

-        Πρόεδρος των Επιτροπών Αξιολόγησης του Υπουργείου Τουρισμού για την ανάδειξη των Ελληνικών τουριστικών προορισμών Αριστείας (2007-2010).

-       Αντιπρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης Τουριστικής Απόδοσης του Υπουργείου Τουρισμού.

-       Αξιολογήτρια μελετών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Τουρισμός- Πολιτισμός».

-       Αιρετό μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Προσωπικού του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης (2007 – 2009).

Το 2011 εκλέχθηκα Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Δελφών και το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους ορίσθηκα Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Δελφών.

Το 2013 ορίσθηκα αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γαλαξιδίου, όπου πέραν των θεμάτων διαχείρισης της καθημερινότητας και γραφειοκρατίας, που απασχολούν κάθε αντιδήμαρχο ανέλαβα τις εξής πρωτοβουλίες.

-       «Ωρίμανση» της μελέτης, που αφορά την μετατροπή του Παρθεναγωγείου σε συνεδριακό κέντρο ώστε να είναι έτοιμη για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ.

-       Εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία υπαιθρίου θεάτρου στη πλατεία «Κουτσομίτα».

-       Δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου Γαλαξειδίου, το οποίο λειτουργεί ως ένα  δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τους συμπολίτες μας.

-       Στήριξη των δομών πολιτισμού με την επανα-σύσταση της Φιλαρμονικής του Γαλαξιδίου.

-       Δημιουργία «Φιλοζωικής» μια και το φαινόμενο στο Γαλαξίδι εγκατάλειψης αδέσποτων ζώων από επισκέπτες, κότερα κ.α είναι οξυμμένο.

-       Επεξεργασία της Α΄ φάσης και Β1 φάσης (προτάσεις) επί του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Δ.Ε. Γαλαξιδίου (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π).

Παράλληλα ως Αντιδήμαρχος ανέλαβα την αρμοδιότητα του Τουρισμού για την οποία προχωρήσαμε στα εξής:

-       Κατάρτιση φακέλου, που ανέδειξε το Δ. Δελφών Πανελλήνιο Νικητή–Προορισμό, με βράβευση στις Βρυξέλλες.( EDEN )

-       Κατάρτιση των φακέλων και προετοιμασία παραλιών για βράβευση, με 4 Γαλάζιες Σημαίες στο Δήμο Δελφών.

-       Έκδοση δυο τουριστικών εντύπων του Δήμου Δελφών σε 6 γλώσσες και 2 γλώσσες αντίστοιχα με την ευθύνη από πλευράς μου της συγγραφής των κειμένων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

-       Διοργάνωση επισκέψεων στο Δήμο μας γνωστών δημοσιογράφων του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ ( Καθημερινή, Βήμα, Νέα,  Ελευθεροτυπία, Έθνος κ.α.)

-       Διοργάνωση επισκέψεων Ρώσων και Ουκρανών δημοσιογράφων του ταξιδιωτικού ρεπορτάζ στο Δήμο μας.

-       Επεξεργασία του χαρτοφυλακίου τουριστικών προϊόντων του Δ. Δελφών σε συνεργασία με τον σύμβουλο τουριστικού μάρκετινγκ του Δήμου.

-       Πρωτοβουλία για την τουριστική αξιοποίηση της ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής μας  με την ανάδειξη της πολιτιστικής διαδρομής « οι Δρόμοι του 21».

-       Προώθηση της τοπικής γαστρονομίας με τη διοργάνωση της «1ης Γιορτής Ρουμελιώτικης κουζίνας» και την εκστρατεία συγκέντρωσης παραδοσιακών συνταγών της περιοχής του Δήμου μας

-       Δημιουργία φωτογραφικού αρχείου στο Δήμο μας.

-       Υπεύθυνη για τη  δημιουργία ιστοσελίδας του Ναυτικού Μουσείου Γαλαξιδίου.


ΜΑΡΩ ΤΑΣΙΟΥ ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου